Miért ragasztják be a zárakat?

Erre a kérdésre többféle válasz is adható:

  1. Beragasztásos betörési módszer: Ha a betörő mindenképpen be szeretne jutni egy kiszemelt lakásba, és úgy ítéli meg, hogy kockázatos az ajtó feltörése akkor trükkhöz folyamodik. Vesz egy tubus pillanatragasztót, és amikor a tulajdonos otthon van, egy csepp ragasztót benyom a problémát jelentő zárszerkezet kulcsnyílásába. Ez éppen elég ahhoz, hogy tönkremenjen a zárszerkezet. A gyanútlan polgár, amikor el szeretne menni otthonról, észreveszi, hogy nem működik a zár kívülről, így nem zárja be, csak a többi zárat. Azt gondolhatja magában: - ennek a zárnak is pont most kellett elromlania, most honnan kerítek elő egy szerelőt? Ezután távozik, gondolván, hogy majd később megoldja a problémát. A betörő csak erre vár, ellenőrzi, hogy valóban üres-e a lakás, a többi zárat könnyűszerrel elintézi, a továbbiakat pedig el lehet képzelni.
  2. Bosszúból: Sajnálatos módon a magyar ember nagyon találékony abban, hogy hogyan lehet másnak bosszúságot és kárt okozni. Ezért is vált nagyon elterjedté és népszerűvé a zárszerkezetek tönkretétele, ugyanis ilyenkor komoly költségekbe lehet verni az ellenlábast. Először is ki kell hívni egy olyan nyitó szakembert, aki nem teszi tönkre az ajtónkat, utána pedig új zárszerkezeteket kell venni a megrongáltak helyére. Ez egy átlagos bejárati ajtó esetében (1 db kilincses zár + hevederzár) akár 15-20000 Ft. is lehet, egy komolyabb páncélajtónál pedig ennek a sokszorosa.

Mi a Gordiusz zárvédő pajzsot ajánljuk e módszer ellen, amely a zárszerkezet kulcsnyílását eltakarva megakadályozza annak beragasztását.

A Gordiuszt miért nem lehet beragasztani?

A világon egyedülálló és szabadalmaztatott módon a Gordiusz pajzs zárszerkezete csapágygolyók segítségével műküdik és a hagyományos zárási módszerektől eltérően oldalsó irányba reteszel, így a ragasztó nem tud befolyni a fő alkatrészekhez.

Partnereink: